IK, STA

 |  Politika

Levica proti vstopu v koalicijo, a za podporo manjšinski vladi

Svet stranke Levica se je nocoj večinsko izrekel proti vstopu stranke v koalicijo, je po seji potrdil koordinator stranke Luka Mesec

Luka Mesec (v ozadju) ne bo šel v koalicijo z Marjanom Šarcem, je pa pripravljen podpreti njegovo manjšinsko vlado

Luka Mesec (v ozadju) ne bo šel v koalicijo z Marjanom Šarcem, je pa pripravljen podpreti njegovo manjšinsko vlado
© Borut Krajnc

Svet stranke Levica se je nocoj večinsko izrekel proti vstopu stranke v koalicijo, je po seji potrdil koordinator stranke Luka Mesec. So pa ocenili, da je osnutek koalicijske pogodbe zadovoljiva osnova za to, da izrečejo podporo Marjanu Šarcu kot mandatarju. Z manjšinsko vlado, ki bi jo vodil, pa bi projektno sodelovali.

V Levici so sicer ocenili, da je osnutek koalicijske pogodbe zadovoljiva osnova za to, da izrečejo podporo Marjanu Šarcu kot mandatarju. Z manjšinsko vlado, ki bi jo vodil, pa bi projektno sodelovali.

Podporo sprejetemu sklepu bodo preverili še na internem strankarskem referendumu, ki se začne v sredo, a Mesec ocenjuje, da s podporo temu ne bo težav. Zato bodo s tem v sredo seznanili tudi prvaka LMŠ Šarca. Mesec je dodal, da pogajanja se sicer nadaljujejo, vendar ne o koaliciji, pač pa o sporazumu, ki bo temeljil na osnutku koalicijske pogodbe, ki so jo dorekli v minulih dneh s peterico strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.