Presenečenje zaradi nekakovostnega mesa za kebab je odveč
Bruhalni refleks
Kebab, ena najbolj priljubljenih vrst ulične hitro pripravljene hrane v Evropi
© Borut Krajnc
»Zavedamo se, da je v današnjem času zdrava in kakovostna hrana dobrina, ki zagotavlja boljšo kakovost življenja, zato se trudimo obdržati najvišje prehrambne standarde. Neprestano preverjamo kakovost svojih izdelkov, pri katerih uporabljamo najnovejše tehnološke procese.« Take visokoleteče besede najdemo na spletni strani podjetja Alebon, ki z mesom za kebab oskrbuje velik del Slovenije, pa tudi sosednje države. Zagotovila delujejo neiskreno, kot bi jih kdo preprosto prepisal iz učbenika, sploh v povezavi s »stock« fotografijami nasmejanih ljudi, ki jih spremljajo. Ne glede na to, da gre po navedbah na spletni strani za nemško-slovensko podjetje, naj bi družba proizvodna obrata imela na Poljskem in v Romuniji.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.