Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

O Nori24 in domoljubni državotvornosti

zajem zaslona / Nova24TV.si

zajem zaslona / Nova24TV.si

Medtem ko Nacionalni preiskovalni urad (NPU) zaradi sumljivega denarja z Madžarske preiskuje SDS-ovo medijsko trobilo Novo24TV, se stranka, ki se ji očitno vendar ne bo uspelo tako zlahka zavihteti na oblast, kot je sprva kazalo, zahvaljuje za stare usluge. Spomnimo, da je SDS poleg prikritega madžarskega vložka sumljiv denar prejela tudi iz BiH. Takrat se je kot posrednik omenjal Janšev dobri prijatelj iz zapora Rok Snežič. Ta isti Rok Snežič sedaj z vsebinskim marketingom oglašuje na spletnem mestu omenjenega "medija". 

Uredniška politika Nove24 ni le sovražna mešanica ksenofobije in homobofije, temveč očitno tudi nadvse nedržavotvorna. Kako si "domobljubi" predstavljajo, da bo delovala država, če se jim zdi na mestu nasvet, naj ljudje v izogib davkom podjetja preselijo v BiH?

Dva največja oglaševalca v državni lasti, Petrol in Telekom, pa po starem. Kaj se še mora zgoditi, da bodo globoko vdihnili, upočasnili korak in nehali s financiranjem tovarne sovraštva? Aja, NPU, držimo pesti!

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.