Oštro.si

 |  Politika

Na odločitev agencije za okolje čaka 327 projektov

Podatka o tem, koliko delovnih mest bi ustvarile investicije, ki čakajo na odločitev agencije za okolje, na Arsu nimajo

Premier Janez Janša v Državnem zboru

Premier Janez Janša v Državnem zboru
© Gašper Lešnik

Število predpisov se je v Sloveniji od začetka devetdesetih let podeseterilo, kar otežuje poslovanje podjetij, je ob predstavitvi programa nove vlade v državnemu zboru dejal Janez Janša.

Povedal je, da na agenciji za okolje (Arso) trenutno stoji več kot 400 projektov, v katerih je več deset tisoč delovnih mest in več deset milijonov evrov davkov in prispevkov.

Ob predstavitvi programa nove vlade v državnem zboru je Janez Janša dejal, da na agenciji za okolje (Arso) trenutno stoji več kot 400 projektov, v katerih je več deset tisoč delovnih mest in več deset milijonov evrov davkov in prispevkov.

Po podatkih Arso je v začetku marca na odločitev agencije, ki je pogoj za začetek investicije, čakalo 327 projektov. Podatkov o vrednosti investicij, predvidenem številu delovnih mest in davčnih prihodkih od investicij, ki čakajo na odločitev agencije, na agenciji za okolje nimajo.

Večina projektov čaka na odločitev v predhodnem postopku, v katerem agencija odloči ali vlagatelj potrebuje okoljevarstveno soglasje. Arso bi moral odločitev v teh postopkih sprejeti v dveh mesecih, a je bil sredi lanskega decembra povprečni čas reševanja vlog eno leto.

Več lahko preberete v prispevku neprofitnega spletnega medija Oštro.si.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.