Peter Petrovčič

 |  Politika

Sindikat policistov ministru Hojsu: »Vaša izjava je neresnična«

V Sindikatu policistov Slovenije ne podpirajo podelitve policijskih pooblastil vojski

Aleš Hojs, minister za notranje zadeve

Aleš Hojs, minister za notranje zadeve
© YouTube

Podelitev policijskih pooblastil vojski prek aktivacije 37. člena zakona o obrambi za zdaj ostaja neuslišana želja vlade. Gre za ukrep, ki prinaša dodatno represijo, zato je za njegovo uvedbo predpisana dvotretjinska večina v državnem zboru, ki pa je za zdaj ni. Ni pa tudi ravno enotne podpore temu ukrepu niti v policiji, čeprav notranji minister Aleš Hojs trdi, da si ukrepa najbolj želijo prav v policiji.

Na njegove izjave so se tako odzvali v enem od dveh policijskih sindikatov – Sindikatu policistov Slovenije (SPS) in sicer točneje, na naslednjo ministrovo izjavo: »Oba policijska sindikata podpirata vse ukrepe, ki jih izvajamo na MNZ«.

»Vaša izjava je v celoti neresnična v delu, ki se nanaša na Sindikat policistov Slovenije (SPS). Namreč SPS se v procesu predlaganja aktivacije 37.a člena Zakona o obrambi nikoli do tega vprašanja ni opredeljeval, še manj pa drži vaša navedba, da podpiramo vse ukrepe, ki jih izvaja MNZ.«

»Vaša izjava je v celoti neresnična v delu, ki se nanaša na Sindikat policistov Slovenije (SPS). Namreč SPS se v procesu predlaganja aktivacije 37.a člena Zakona o obrambi nikoli do tega vprašanja ni opredeljeval, še manj pa drži vaša navedba, da podpiramo vse ukrepe, ki jih izvaja MNZ. Tovrstno vprašanje ni bilo nikoli predmet ne pogovorov (tudi na sestanku pri vašem državnem sekretarju, na katerega ste se v izjavi sklicevali), še manj pa pisne korespondence med SPS in MNZ,« odgovarjajo ministru v Sindikatu policistov Slovenije.

Poleg tega so še dodali, da ministrove izjave o »podpori« ukrepom notranjega ministrstva razumejo »kot poskus zlorabe sindikata v politične namene, kar je ob tako občutljivi temi, kot je aktivacija 37.a člena zakona o obrambi, povsem nedopustno.«

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.