Boštjan Napotnik

 |  Mladina 31  |  Konzum

Podmorničarski pavšalisti

Skunk, Spodnje Hoče

  • ocena: 4 / 5

Svinjina

Svinjina

Skunk Urban Kitchen
Pohorska cesta 18, Spodnje Hoče
Tel.: 051 260 168
Dihurjeva prikolica zapeka sendviče od ponedeljka do sobote od 10. do 22. ure.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal ali Google Pay

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,5 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 16,20 EUR dalje:

Boštjan Napotnik

 |  Mladina 31  |  Konzum

  • ocena: 4 / 5

Svinjina

Svinjina

Filadelfijski stejk s sirom

Filadelfijski stejk s sirom

Skunk Urban Kitchen
Pohorska cesta 18, Spodnje Hoče
Tel.: 051 260 168
Dihurjeva prikolica zapeka sendviče od ponedeljka do sobote od 10. do 22. ure.

Ambient:
med spodnjehoški merkič in pošto strateško parkirana fankijaško poslikana prikolica, pred katero so trije v mizice spremenjeni naftni sodčki in klopca

Napitki:
načeloma imajo v hladilniku nekaj brezalkoholov ter Lobikove in laške piksne, a je hladilnik tako majhen, da boste mogoče morali po pijačo v sosednji market

Dostopnost:
parkirišče seveda je, za gibalno ovirane ni zaprek

Fino:
philly cheese steak koncept & izvedba

Ne tako fino:
cvetačni sendvič

Cvetačni sendvič stane 4, zajtrkovalni 4,5, goveji, svinjski in piščančji regularci so po 4,9, specialka 5,9, philly cheese steak pa 6,9 evra.

»Štiri tisoč sedemsto evrov na leto za eno prikolično parcelo v Luciji? Grem pa že raje 26-krat jest k Ani Roš!« je cenovne razpone raznolikih turističnih produktov, ki so med obkoronskim raziskovanjem domovine priplavali na plano, po lastnih prioritetah razvrstil vodja Konzumovega odseka za inšpekcijsko planiranje. In dežurni trio gostinskih popisovalcev poslal k funky kuharski prikolici, ki se je po debiju na Lentu in beduinskem potikanju po raznih koncih mariborskega okoliša zdaj očitno ustalila v Spodnjih Hočah.

Že iz v več pogledih provokativnega imena pogona je bilo moč sklepati, da ne bomo konzumirali čisto vsakdanje košte; skunkarji so se specializirali za koncipiranje, kompletiranje in prodajo vzdolžno prerezanih, bogato napolnjenih in nato zapečenih mehkih belih štručk, čemur se izvirajoč iz žargona severovzhodnih ameriških držav reče sub(marine) sandwich.

Koncept je seveda uličen, v kombinaciji z radodarno roko polnilca in do drobižnice prijaznim cenikom pa še toliko bolj všečen. A naj brž pridodamo, da obče zadovoljstvo odprave, podkrepljeno z oslinčkano maskoto, bolj kot iz ugodnega razmerja cena-količina izhaja iz premišljeno sestavljenih kombinacij, ki osnovni koncept teksturno in aromatsko lepo diverzificirajo na zelo raznolike prigrizke (no, obroke).

Vrh ponudbe bržkone zavzema philly cheesesteak, v katerem klasično filadelfijsko kombinacijo popečenih tankih rezin zorene govedine in topljenega sira osladijo s karamelizirano čebulo in ojačajo z ravno prav ostrimi jalapeñoti. Sendvič je sočen, okusen in kot vsi drugi zaradi dodelave v toasterju še malo hrustljav; v njem ni ničesar preveč in ničesar premalo. Odlično. Kritiško ost usmerjamo v Skunkov vegetarijanski sendvič, katerega osnova naj bi bila ocvrta cvetača, a se je ta čisto utopila v dveh omakah (hišni in sirovi) in izgubila v obilju mlade čebule, paradižnika in drobno sesekljane ledenke. Zdi se, da je ta sendvič tu bolj pro forma oziroma zato, da imajo v ponudbi tudi nekaj za vegetarijance, in da se z njim niso kaj veliko ukvarjali.

Škoda – ker sicer pobje kar znajo: sendvič z dušenim in natrganim svinjskim plečetom poleg majonezne zeljne solate potresejo še s hrustljavo mešanico ocvirkov in pražene čebule, sendvič s sesekljano govedino kljub klasični opremi (pražena čebula, ledenka, paradižnik, hišna & sirova omaka) razganja od okusa, všečna pa je tudi specialka tega meseca – sendvič sweet chick, v katerem piščančje meso opremljajo z različnimi viri sladkastih okusov – koruzo, papriko, majonezo in sladko-ostro čilijevo omako.

Skunkarjem sugeriramo povečanje hladilnih kapacitet za napitke (da lokal na Štajerskem že pred 18. uro ostane brez pijače, je pač no-go!), dodelavo vegetarijanskega sendviča, zmernejšo rabo generičnih omak, sicer pa jim želimo veliko uspeha, volje in vztrajnosti na dobro zastavljeni poti.