IK, STA

 |  Politika

Vlada nekatere ukrepe podaljšala za sedem dni

Razpravo glede ukrepov za zajezitev epidemije bodo predstavniki vlade nadaljevali tudi danes

Še vedno velja tudi prepoved gibanja med občinami

Še vedno velja tudi prepoved gibanja med občinami
© Borut Krajnc

Vlada je na včerajšnji dopisni seji za sedem dni podaljšala ukrepe iz odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Nov odlok, ki jih podaljšuje, bo veljal od danes. Danes bo vlada tudi nadaljevala razpravo glede ukrepov za zajezitev epidemije, in sicer v ožji sestavi.

Za omejitev gibanja prebivalstva je 16. novembra začel veljati odlok, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Slovenije, razen nekaterih izjem, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja.

Ker se epidemiološka slika v Sloveniji ne izboljšuje, je vlada včeraj izdala nov odlok, ki je vsebinsko enak obstoječemu, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Iz gospodarstva je sicer slišati vse glasnejše pozive, da je odprtje nekaterih dejavnosti ob upoštevanju zaščitnih ukrepov nujno, da se prepreči še večja gospodarska škoda. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.