DK, STA

 |  Politika

Upokojenci nasprotujejo pogojevanju gibanja z aplikacijo

Veliko število slovenskih upokojencev ne uporablja sodobnih pametnih telefonov

© pixabay.com

Zveza društev upokojencev Slovenije ostro nasprotuje odločitvi vlade, da se gibanje znotraj regij dopušča zgolj tistim, ki imajo na svojih pametnih telefonih naloženo prostovoljno aplikacijo #OstaniZdrav. Kot opozarjajo v zvezi, veliko število slovenskih upokojencev ne uporablja tovrstnih telefonov.

Po ocenah Zveze društev upokojencev Slovenije več kot 80 odstotkov slovenskih upokojencev starih nad 70 let, ne uporablja pametnih telefonov. Pri tem jih več kot petina ne premore niti navadnih telefonov.

Predsednik zveze društev upokojencev Janez Sušnik je omenjeni ukrep označil kot diskriminatoren za več kot 600.000 slovenskih upokojencev. V zvezi zato zahtevajo, da vlada nemudoma omili v nedeljo sprejeti ukrep in omogoči vsem starejšim državljanom prost režim za prestop občinskih meja v pokrajinah, za katere je sama z ukrepom dovolila prosto gibanje, in v katerih okuženost ne predstavlja večjega tveganja, je še zapisal Sušnik v včerajšnjem sporočilu za javnost.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.