IK, STA

 |  Politika

Počivalšek trdi, da poslanci SMC ne bodo podprli Erjavca, a viri pravijo, da to ne drži

Predsednik SMC naj bi na lastno pest govoril v imenu poslanske skupine SMC

Zdravko Počivalšek

Zdravko Počivalšek
© Borut Krajnc

Poslanska skupina SMC je soglasno odločila, da ne bo podprla morebitne kandidature predsednika DeSUS Karla Erjavca za mandatarja nove vlade, je po današnjem srečanju s poslanci v izjavi v DZ sporočil predsednik SMC Zdravko Počivalšek. To pa po neuradnih informacijah ne drži. Poslanska skupina SMC je namreč sestanek prekinila in ni sprejela nobenih sklepov. Nadaljevali naj bi kasneje, a je med poslanci stranke zaradi Počivalškove izjave precej zavrelo, trdijo neuradni viri. 

Svet stranke DeSUS je v četrtek izglasoval predlog za izstop iz koalicije Janeza Janše in podprl strankinega predsednika Karla Erjavca pri kandidaturi za mandatarja. Erjavec pričakuje, da bo odločitvam organov stranke sledila tudi poslanska skupina, s katero se bo sešel danes. 

Brez vsaj dela poslancev SMC in DeSUS opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, vključene v Koalicijo ustavnega loka (KUL), namreč nimajo dovolj glasov za zamenjavo vlade.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.