DK, STA

 |  Svet

Brezplačno cepljenje proti covidu-19 za turiste

Mesto New York namerava v kratkem ponuditi brezplačno cepljenje s cepivom Johnson & Johnson

© Wikipedia

Mesto New York namerava v kratkem ponuditi brezplačno cepljenje proti covidu-19 s cepivom Johnson & Johnson za vse turiste. Župan Bill de Blasio je dejal, da bodo cepili v posebnih mobilnih enotah in to v vseh mestnih občinah. Največ jih bo seveda ob popularnih turističnih točkah na Manhattnu.

Za to pa bo potreben ukrep zvezne države New York, ki mora spremeniti pravila glede cepljenja, da ga dovoli tudi za tiste, ki ne živijo ali delajo v državi. De Blasio je dejal, da dela na tem z vlado guvernerja Andrewa Cuoma.

Posebna vozila za cepljenje so pripravljena, da jih pošljejo okrog Empire State Buildinga, Times Squara, Brooklynskega mosta, Centralnega parka in drugam.

laxMi9uMNZI

New York za zdaj obiskujejo samo domači turisti. Prepoved potovanj za državljane EU in druge, ki jo je uvedel že nekdanji predsednik Donald Trump, namreč še vedno velja.

New York je odvisen od turistične industrije, ukrepi za zajezitev pandemije so povzročili ukinitev 90.000 delovnih mest v tej industriji, mesto pa je izgubilo okoli 60 milijard dolarjev turističnega prihodka.

Sredi septembra bo ponovno začela delovati tudi gledališka četrt Broadway in vstopnice za predstave so že v prodaji. Broadwayske gledališke predstave so se zaradi pandemije končale marca lani.

l9jSVmq5F9Y

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.