STA

 |  Svet

Guterres: »Možnost jedrskega spopada je spet mogoča«

Generalni sekretar Združenih narodov (ZN) Antonio Guterres je še pred tednom dni trdil, da bi bilo to nekaj nepredstavljivega

YznOpYDgd0M

Generalni sekretar ZN Antonio Guterres je ocenil, da je jedrski spopad zaradi vojne v Ukrajini znova "v okviru možnosti", čeprav je še pred tednom dni trdil, da bi bilo to nekaj nepredstavljivega.

Guterres je za novinarje spet omenil, kako nevarno je, da je Rusija povečala stopnjo pripravljenosti svojih jedrskih sil. "To je razvoj dogodkov, ki te zmrazi do kosti. Možnost jedrskega spopada, ki si je nekoč ni bilo mogoče zamisliti, je sedaj spet nazaj v okviru možnosti," je dejal Guterres.

"To je razvoj dogodkov, ki te zmrazi do kosti. Možnost jedrskega spopada, ki si je nekoč ni bilo mogoče zamisliti, je sedaj spet nazaj v okviru možnosti."

Antonio Guterres,
generalni sekretar Združenih narodov (ZN)

Krivdo za uničenje in civilne žrtve v Ukrajini je generalni sekretar ZN naprtil Rusiji, dejal pa je, da nasprotuje uvedbi prepovedi poletov nad Ukrajino, ker da bi to povečalo tveganje jedrskega spopada.

ututwdutJ7A

ICDiWjYvvR0

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.