Boštjan Napotnik

 |  Mladina 23  |  Konzum

Obetaven začetek

La bodega negra, Radlje ob Dravi

  • ocena: 3 / 5

Brownie

Brownie

Steak & smokehouse La bodega negra
Dobrava 47, Radlje ob Dravi
Tel.: 02 320 73 70
Pivo, dim in ogenj v Radljah dajejo ob nedeljah ter od torka do četrtka od 11. do 21., ob petkih in sobotah pa potegnejo do 22. ure.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal ali Google Pay

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,5 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 16,20 EUR dalje:

Boštjan Napotnik

 |  Mladina 23  |  Konzum

  • ocena: 3 / 5

Brownie

Brownie

Ocvrte ličnice

Ocvrte ličnice

Steak & smokehouse La bodega negra
Dobrava 47, Radlje ob Dravi
Tel.: 02 320 73 70
Pivo, dim in ogenj v Radljah dajejo ob nedeljah ter od torka do četrtka od 11. do 21., ob petkih in sobotah pa potegnejo do 22. ure.

Ambient:
prostoren, komforten, sodoben prizidek k pivovarni z dizajnerskimi lučmi, masivnimi mizami, lepimi vedutami in vztrajno lounge štanco na zvočnikih

Napitki:
poleg zbirke točenih hišnih pivakov še nekaj vin; za stejkovje se zdita najprimernejša argentinski malbec terrazas in makedonski bovinov aleksandar; tudi hišni rum

Vegetacija:
toast s humusom in avokadom je bil čisto fleten; tudi kakšna solata, pašta in rižota

Dostopnost:
parkirišče pred stavbo; za gibalno ovirane ni zaprek

Fino:
začetni prigrizki
dimljene prsi (brisket)

Ne tako fino:
vsegliharski mess pri prilogah
churrasco mix premium

Otvoritveni prigrizki so stali 7,9, cajun perutničke 9,9, dimljeni brisket in burger 11,9, mešani premium churrasco krožnik 18,9, picanha 29,9, limetina skutna pita 4,9, ostale sladice pa 5,9 evra.

»Tukaj imajo pa tako poštirkano, da Avstrija ne more biti daleč,« je urejenost naselij med vožnjo po na polno ozelenjenem levem bregu Drave stereotipiziral eden od inšpektorjev, napotenih na dolgo, a lepo pot po tretji razvojni osi do Radelj ob Dravi. Velika hmeljarska družina Čas je namreč tam poleg pivovarne Time zagnala še drugi odvod svojega osnovnega posla – atraktivno in vabljivo stejkdžinico La bodega negra, ki se spogleduje tudi z amerikanskimi bbq praksami in celo cajunsko kuhinjo. V okviru te ponujajo louisiana boil s potočnimi raki, kozicami, jastogom, rakovico in pikantno klobaso, a se nam je vendarle zdelo malo preveč kaskadersko odriniti 89 evrov, kolikor bi ta reč stala za dva.

Izognili smo se tudi (domnevamo) predvsem severnim sosedom namenjeni plošči lignjev (ocvrti, polnjeni, žar) in se raje lotili zbirke krasnih začetnih snackov: zmehčane goveje ličnice navlaknajo, oblikujejo v kocke, panirajo v panko drobtinah, ocvrejo in postrežejo z domačo majonezo; rezine hrustljavo zapečene svinjske potrebušine obložijo s sočnim gvakamolejem, natrgano bbq svinjino položijo na male tortiljice in jo osvežijo z zeljno solato in nadrobljeno feto, na osnovi zapečenega rustikalnega kruha pa sestavijo proper veganski prigrizek z avokadovo kremo, humusom in mini paradižniki.

Šele ko se je navdušenje nad prigrizki malo poleglo, smo opazili, da so točeni pivaki za naš okus vse preveč blagi in neizrazitega karakterja, razpoloženje pa so nato dodatno ohlajale še takšne in drugačne težave pri glavnih jedeh. Picanha brazilskega izvora je bila dovolj sočna (beri mastna) že sama po sebi, dodatna masleno-sirna kepa ji je naredila več škode kot koristi, če bi jo premazali še z začesnanim zelenim zmlevkom, ki so ga – namesto navedenega česnovega kruhka? – priložili v skledici, bi jo pa, predrago revo, sploh sfrderbali.

Med prilogami, ki naj bi spremljale sicer odlične, sočne, tople, dobro prekajene rezine govejih prsi, je manjkalo marsikaj, pogrešali pa smo predvsem pečeno koruzo in zeljno solato. Nasploh je bilo tako, da so jedem v neskladju z jedilnim listom marsikaj pozabili priložiti, to pa so nato kompenzirali z onim zelenim zmlevkom, okisano čebulo in omniprezentnim preveč ocvrtim krompirjem, hišno majonezo pa je tu in tam zamenjala kar navadna gorčica. Na srečo smo doživeli še eno kompenzacijo – ob tankih, a lepo pečenih jagnječjih kotletih sta generičnost in preslanost klobasic, prepečenost govejega fileja in presušenost odščipancev na kao premium krožniku mešanih ožarjenih mesnin dobro uravnotežila hrustljavost ocvrtih perutničk in sočnost burgerja z zanimivo kombinacijo sira z modro plesnijo in slivovega pekmeza.

Radeljska La bodega negra je ambiciozno zastavljen lokal, ki pa hoče pokazati preveč naenkrat in potem marsikje klecne. Če te kmalu zanese tja, ravnaj takole: začetne predjedi, dimljeni brisket in limetina skutna torta. Pa pivo ali dve.