Boštjan Napotnik

 |  Mladina 39  |  Konzum

Ilirija, vstan!

Pajkl, Koseze

  • ocena: 4 / 5

Hot dog 14-ka

Hot dog 14-ka

Okrepčevalnica Pajkl
Bregarjeva ulica 7, Ljubljana
Tel.: 064 110 790
V Pajkl lahko ciljate od ponedeljka do petka od 11. do 18. ure; ob ponedeljkih, sredah in petkih pečejo burgerje, ob torkih in četrtkih pa pice.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal ali Google Pay

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,5 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 16,20 EUR dalje:

Boštjan Napotnik

 |  Mladina 39  |  Konzum

  • ocena: 4 / 5

Hot dog 14-ka

Hot dog 14-ka

Sprejemno-izdajno okence

Sprejemno-izdajno okence

Okrepčevalnica Pajkl
Bregarjeva ulica 7, Ljubljana
Tel.: 064 110 790
V Pajkl lahko ciljate od ponedeljka do petka od 11. do 18. ure; ob ponedeljkih, sredah in petkih pečejo burgerje, ob torkih in četrtkih pa pice.

Ambient:
majhna lesena kočica z dvema visokima mizicama za po stoječki in razgledom na igrišče za trening ND Ilirija

Napitki:
poleg laškuniona še kolekcija pirčkov sneberške mikro pivovarne Time out in mehiške sadne sodavice jarritos

Vegetacija:
nemesojedi so bolj ali manj obsojeni na ocvrti krompir (tudi sladki) in čebulne obročke, ob torkih in četrtkih pa lahko pajsnejo margerito

Dostopnost:
parkirišče je kakšnih sto metrov stran, za gibalno ovirane ni zaprek

Fino:
hot dog
domače bombete in štručke

Ne tako fino:
razmetani drim tim

Burgerji stanejo od 6,5 do 7,5, hot dogi od 4 do 5, tortilje in drim tim so 6, pica 7 ali 8, vaflji s prelivom pa 3 evre

»Po moji uri je do konca treninga še kakšno minuto plus sodnikov dodatek,« je konzumski terenski ogleduh po milovanovičevsko komentiral lačne poglede, ki so jih mladi fuzbalerčki Ilirije usmerjali proti Pajklu. Za nogometaše tega športnega kolektiva (pa tudi za prebivalce bližnjih koseških blokov) ima ta fuzbalski slengizem še alternativni pomen, saj bolj kot stičišče stative in prečke pri nogometnem golu označuje simpatično okrepčevalničico ob igriščih.

V ozadju micene lesenjače z okencem se skriva domača kuhinja ene od koseških vrstnih hiš, v kateri iznajdljivi mladi gazda pripravlja zgledno – in za velikost obrata presenetljivo – pestro ponudbo hitrih obrokov – burgerjev, hot dogov, tortilj in pic – ki z gradniškimi elementi, kompozicijo in opremo nakazujejo, da modelu ni čisto vseeno, kakšno košto streže. Po hitri anketi med potrošniki (skupino bojzov, ki so ravno končali trening) je najbolj priljubljena jed drim tim, pa še dve omaki dobiš – kombinacija ocvrtega piščančjega zrezka, krompirčka in čebulnih obročkov. Konzumski inšpektorat nad v črno stiroporno škatlo nametano pohanje – zaradi hrustljavosti so še najbolj sedli čebulni obročki – ni bil tako navdušen kot mladež. Mogoče tudi zato, ker je medtem opazil resne, mehke, fino zamehurjene in zaradi peke v domači krušni peči mestoma lepo zaroštane bombete za hamburgerje ter štručke za hot doge.

Prve so ponujali v treh permanentnih in dveh specialnih edicijah: pri stalnem ilirjanu hvalimo predvsem sočno, medium zapečeno govejo polpeto, pri specialcu z mariniranim izkoščičenim piščančjim bedrom pa zanimivo omako iz arašidovega masla. Hot dog je že s tem, da je postrežen v gosposki, sijoče črni škatli s Pajklovim logotipom, nakazoval, da ima v ponudbi posebno mesto, in dejansko gre za najresnejšega predstavnika svoje sorte v Ljubljani: v prerezano domačo masleno štručko je položena hrenovka, nadgrajena s sirom, hrustljavimi lističi slanine, karamelizirano čebulo in osvežilno smetanovo omako. Vrhunski dog!

Na testiranje smo deli tudi dve tortilji; ob splošni pohvali, da jed dobro zvijejo v kompakten džojntek, ki ne razpade ob prvem grizu, ampak jedcu zagotavlja digniteto do zadnjega griza, je treba pripomniti, da se je precej bolje kot malo medla in aromatsko prazna piščančja obnesla ona z mleto govedino, predvsem zaradi karakterne bbq omake.

Košta iz Pajkla je torej korektna, a bolj kot (tudi cenovno) poštena krma nas je navdušila družbenopovezovalna vloga, ki jo ima kolibica za sosede in mlade športnike. Zgovorni, iznajdljivi in ustrežljivi gazda, ki skoraj vse lačne škorce pozna po imenu, daje pogonu svojevrsten šmek, ob katerem si človek ne more kaj, da ne bi takega obrata predpisal ob slehernem vadbišču. In ja, čeprav je Ilirija na predzadnjem mestu v drugi ligi, ima po zaslugi Pajkla zelo verjetno najboljšo štadionsko klopo v Sloveniji.