Boštjan Napotnik

 |  Mladina 5  |  Konzum

Poslovni model

Magnet, Črnuče

  • ocena: 3 / 5

Bučni cvet

Bučni cvet

Restavracija Magnet
Šlandrova 4b, Črnuče
Tel.: 064 284 848
Magnet goste privlači od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal ali Google Pay

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,5 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 16,20 EUR dalje:

Boštjan Napotnik

 |  Mladina 5  |  Konzum

  • ocena: 3 / 5

Bučni cvet

Bučni cvet

Hobotnica

Hobotnica

Restavracija Magnet
Šlandrova 4b, Črnuče
Tel.: 064 284 848
Magnet goste privlači od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure.

Ambient:
temne stene, strop in tla, nekaj zanimivih dizajnerskih dodatkov; svetle, mozaične mize brez prtov, pritajena klubska tehno muzika

Napitki:
šolsko urejeno in pregledno, v vitrinah so prisotni vsi obvezni slovenski zgornjekategorniki, sodeč po tem, koliko smo odšteli za Burjev reddo, so cene dvakratniki trgovskih

Vegetacija:
za silo lahko pridete skozi z eno hladno in eno toplo predjedjo

Dostopnost:
parkirna mesta v tej coni sicer so, a se med delovnim časom kar hitro zapolnijo, za gibalno ovirane ni zaprek

Fino:
bučni cvet
tournedos rossini

Ne tako fino:
hobotnica s pastinakom
goveja juha

Vitello tonnato je stal 18, bučni cvet 14, goveja juha 6, paccheri z ndujo 12, hobotnica s pastinakom 36, tournedos rossini 45, sladici pa 8 evrov.

»Sliši se kar privlačno,« je ob pogledu na terensko napotnico prešinilo konzumskega pisarja, ki je nato iz arhiva potegnil podatek, da smo na lokaciji črnuškega Magneta že izvajali popis vtisov, ko je restavracija kot del gostinske mega grupe Kaval še obratovala pod imenom Element. Naš spomin na tiste čase je še dovolj svež, da smo že ob prihodu ugotovili, da je edina resna novost lokala njegovo ime, vse drugo – minimalističen, elegantno temnikav ambient ter na status in okus srednjega in višjega managementa okoliških firm umerjena ponudba jedi in vin – pa je ostalo skorajda identično.

V Magnetovi ponudbi v oko zbode nekaj klasik, ki jih sicer ne bi pričakovali na istem meniju: iz piemontskih birtij so uvozili vitello tonnato – tu ga pripravijo tako, da iz rezin karpačevsko rožnate teletine oblikujejo nekakšen bazenček, v katerega nalijejo s pisanimi popri potreseno in z gigantskimi plodovi kaper obloženo tunovo omako; apetite tradicionalnejših jedcev skušajo zadovoljiti z le po imenu krepko, v resnici pa precej medlo, vsekakor substandardno govejo juho, katere najboljši del je zakuha s parom drobnih žlikrofov in še hrustljavo jušno zelenjavo; s cenovnim rekordom 45 evrov za eno jed pa je vrhunec magnetne ponudbe starošolski francoski hautecuisinski tournedos rossini. Proper je: ogljikovohidratni temelj je polovica briošne bombete, sredinski kos pljučnega fileja je pečen v nulo, potresen z oblanci črnega tartufa in dekadentno zaokrožen z rezino gosjih jeter ter ravno prav reducirano omako. Talar za posebne priložnosti!

Magnetov koncept je nekakšna nobel svaštarnica – poleg naštetih treh smeri smo med branjem jedilnika nanjušili še arome azijskega in južnoameriškega štiha, pri glavnih jedeh pa so skoraj izključno kavbojski, razen rib, ki jih dajejo v pečico po primorskih šegah. Tudi pri ločnici ustvarjalno vs. klasično niso sprejeli dokončne odločitve: z ene strani so vzeli pacchere z ndujo na rdeče, ki so totalno rustikalna kalabrijska jed, po drugi strani pa si s hobotnico dajo silno veliko dela – jo zmehčajo, povaljajo v panko drobtinah, ocvrejo, narežejo na koščke in postrežejo na pastinakovem pireju ter jo nato z dodatkom jabolčne čežane in citrusne majoneze, žal, naredijo za zelo enodimenzionalno sladkasto. Škoda, izhodiščna zamisel je namreč zanimiva. Veliko bolj se jim je posrečila jed, ki jo imenujejo bučni cvet: iz tankih rezin cuket naredijo zvitke, ki jih napolnijo z ultra kremastim humusom, osvežijo pa z modernističnim kaviarjem iz pomarančnega soka. Fino!

Še najbolj konsistentni – zanimivi, bogati, pisani, odlično izvedeni – so v Magnetu pri sladicah – vloženi marelici v delu na pasijonkini kremi in brownieju z lešnikastimi derivati in slano karamelo, drugače pa se človek ne more znebiti vtisa, da goste in njihove ne ravno majhne novce lovijo predvsem na ambient ter domnevno, skozi fancy sestavine demonstrirano kozmopolitskost. Mešana ponudba, mešana izvedba, mešani občutki.