STA

 |  Svet

Rusija / »Preprečenih več poskusov Kijeva, da bi izvedel napade na ruskem ozemlju«

Ukrajina, ki je v teh dneh pod pritiskom zaradi ruske kopenske ofenzive v vzhodni regiji Harkov, je v zadnjih mesecih okrepila napade na cilje na ozemlju Rusije

Ruska zračna obramba je ponoči nad svojim ozemljem prestregla in uničila 17 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov in deset raket atacms, je danes sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Dva drona sta povzročila eksplozijo v skladišču goriva v južni regiji Rostov, je na Telegramu pojasnil guverner regije Vasilij Golubev.

"Ponoči je bilo preprečenih več poskusov kijevskega režima, da bi izvedel teroristične napade (...) na cilje na ruskem ozemlju," je sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Dodalo je, da je zračna obramba prestregla in uničila 17 ukrajinskih dronov v več regijah ob meji z Ukrajino ter deset raket atacms nad anektiranim polotokom Krim.

"Dva drona sta povzročila eksplozijo v skladišču goriva v južni regiji Rostov."

Vasilij Golubev,
guverner regije

Golubev je medtem na Telegramu sporočil, da sta dva drona povzročila eksplozijo v skladišču goriva v regiji Rostov na jugu države, kjer se nahaja tudi štab ruske vojske za delovanje v Ukrajini. Po njegovih besedah žrtev ni bilo, prav tako pa na območju ni izbruhnil požar, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Ruska zračna obramba je ponoči nad svojim ozemljem prestregla in uničila 17 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov in deset raket atacms."

Rusko obrambno ministrstvo

Ukrajina, ki je v teh dneh pod pritiskom zaradi ruske kopenske ofenzive v vzhodni regiji Harkov, je v zadnjih mesecih okrepila napade na cilje na ozemlju Rusije, zlasti na objekte za proizvodnjo energije in oskrbo ruske vojske. V nedeljo naj bi na regijo Belgorod izvedla raketni napad, ki je zahteval 15 smrtnih žrtev.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.