STA

 |  Svet

Na sojenju Hunterju Bidnu izbrali poroto

Sodni proces bo trajal predvidoma največ dva tedna

Sodni proces proti sinu predsednika ZDA Hunterju Bidnu na zveznem sodišču v državi Delaware se bo danes začel z nagovoroma tožilstva in obrambe, potem ko so v ponedeljek uspešno dokončali postopek izbire porote, poročajo ameriški mediji.

54-letni Hunter Biden je obtožen laganja na obrazcu za nakup pištole leta 2018, zaradi česar mu po zvezni zakonodaji grozi do 25 let zapora. 

Sodni proces bo trajal predvidoma največ dva tedna.

Hunterja Bidna je na sodišče pospremila mačeha in prva dama ZDA Jill Biden. Predsednik Joe Biden, ki primera ne komentira in je vnaprej obljubil, da sina ne bo pomilostil, če ga spoznajo za krivega, pa se je držal stran.

Biden je ob začetku procesa sporočil, da kot predsednik ne bo komentiral zveznih kazenskih pregonov, vendar pa kot oče lahko pove, da ima sina neizmerno rad, mu zaupa in ga spoštuje.

Hunterja Bidna kasneje jeseni čaka še sodni proces v Kaliforniji, kjer ga prav tako na zveznem sodišču obtožujejo utaje davkov.

Za republikance oziroma njim naklonjene ameriške medije je začetek sodnega procesa politično izjemno dobrodošel po tem, ko je bil bivši predsednik in glavni Bidnov izzivalec na novembrskih volitvah Donald Trump spoznan za krivega kaznivega ponarejanja poslovnih dokumentov.

ro8rf1D8bzM

AmpMFLMBCRQ

m4az99xozXg

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.