STA

 |  Politika

Prvi rezultati / Podpora dvema referendumskima vprašanjema, izida dveh še negotova

Prvi neuradni delni izidi današnjih referendumov kažejo, da so se volivci izrekli za dopustitev uporabe konoplje za medicinske namene in uvedbo preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah

© STA

Prvi neuradni delni izidi današnjih referendumov kažejo, da so se volivci izrekli za dopustitev uporabe konoplje za medicinske namene in uvedbo preferenčnega glasu na volitvah v DZ. Pri vprašanjih o pravici do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja in rabi konoplje za osebno rabo pa je izid referendumov zaenkrat negotov.

Po 31 odstotkih preštetih glasov z referenduma o ureditve pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja kaže, da je za glasovalo 48,15 odstotka volivcev, proti pa 51,85.

Uvedbo preferenčnega glasu na volitvah v DZ je podprlo 64,39 odstotka, proti je glasovalo 35,61 odstotka volivcev, kažejo neuradni delni izidi po preštetih 50,29 odstotka glasovnic.

Na referendumu o dopustitvi gojenje in predelave konoplje v medicinske namene je za glasovalo 61,14 odstotka volivcev, proti pa 33,86 odstotka. Preštetih je 54,09 odstotka glasov.

Na vprašanje, ali naj Slovenija na svojem ozemlju dopusti gojenje in posedovanje konoplje za omejeno osebno rabo, pa je pritrdilno odgovorilo 47,82 odstotka volivcev, proti pa jih je 52,18 odstotka. Preštetih je 52,39 odstotka glasovnic.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.