STA

 |  Svet

Izraelska vojska nadaljuje napade na Gazo

Med drugim je ponoči napadla predel ob sredozemski obali Al Mavasi, ki so ga maja določili kot humanitarno območje in zatočišče za begunce iz Rafe

Izraelska vojska nadaljuje napade na Gazo. Med drugim je ponoči napadla predel ob sredozemski obali Al Mavasi, ki so ga maja določili kot humanitarno območje in zatočišče za begunce iz Rafe, poroča palestinska tiskovna agencija Wafa.

V nočnem obstreljevanju t. i. humanitarnega območja na sredozemski obali, je bilo ubitih sedem ljudi. Še šest Palestincev je umrlo v zračnem napadu na stanovanjsko zgradbo v mestu Gaza, enega človeka pa je izraelska vojska ubila med trajajočo ofenzivo na območju Rafe, poroča katarska televizija Al Jazeera.

Izraelska vojska je medtem z operacijami nadaljevala še drugod v Palestini, ciljali so tudi Libanon in Sirijo.

Na zasedenem Zahodnem bregu so izraelski vojaki med racijo v naselju Kalkilija s strelnim orožjem ranili najmanj štiri ljudi, poročanje lokalnih medijev povzema Wafa.

V nizu napadov na sosednje države pa so izraelske sile ob Libanonu danes napadle še Sirijo, kjer so po navedbah sirske tiskovne agencija Sana ubile pripadnika tamkajšnje vojske.

Medtem ko se izraelske sile borijo na več frontah, se v Izraelu nadaljujejo protesti proti skrajno desni vladi premierja Benjamina Netanjahuja.

Več tisoč protestnikov se je v torek znova zbralo v bližini izraelskega parlamenta, kjer so pozivali k predčasnim volitvam in sklenitvi dogovora za izpustitev talcev, ki jih v Gazi zadržuje palestinsko islamistično gibanje Hamas.

V izraelskih napadih na Gazo je bilo od 7. oktobra lani ubitih najmanj 37.372 ljudi.

3-WJONfbdX8

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.