Martin Schlack

 |  Mladina 28  |  Družba

Koristni žarki

Je sončenje v resnici koristnejše, kot bi lahko sklepali po njegovem slabem slovesu? Znanstveniki so se v zadnjem času dokopali do presenetljivih spoznanj.

Sončenje na Blejskem jezeru

Sončenje na Blejskem jezeru
© Luka Dakskobler

Rachel Neale je imela 29 let, ko so ji diagnosticirali kožnega raka. Danes je raziskovalka raka na Inštitutu za medicinske raziskave v avstralskem Queenslandu in pravi, da je bolezen ni presenetila. Med pogovorom prek videozveze je pripovedovala, da je v osemdesetih letih, ko je bila še otrok, veliko časa prebila na plaži in takrat se skoraj nihče ni bal sončnih opeklin. S sestro sta dobesedno tekmovali, katera si bo odtrgala večjo zaplato poroženele kože, ko so se jima zaradi sončnih opeklin na telesu pojavili mehurji.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.