STA

 |  Svet

Trump / »Samo Bog je bil tisti, ki je preprečil, da bi se zgodilo nepredstavljivo«

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je danes, dan po poskusu atentata nanj, pozval Američane, naj ostanejo enotni

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je danes, dan po poskusu atentata nanj, pozval Američane, naj ostanejo enotni. Prepričan je, da je napad preživel zaradi Božje pomoči, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Samo Bog je bil tisti, ki je preprečil, da bi se zgodilo nepredstavljivo," je nekdanji predsednik ZDA danes zapisal na svojem družbenem omrežju Truth Social.

"V tem trenutku je bolj kot kadarkoli prej pomembno, da smo enotni in pokažemo pravi značaj Američanov, da ostanemo močni in odločni ter da ne dovolimo zmage zlu," je dodal 78-letnik. Potrdil je tudi, da se bo udeležil republikanske nacionalne konvencije, ki se bo začela v ponedeljek v Milwaukeeju.

"V tem trenutku je bolj kot kadarkoli prej pomembno, da smo enotni in pokažemo pravi značaj Američanov, da ostanemo močni in odločni ter da ne dovolimo zmage zlu."

Donald Trump,
predsednik ZDA

Trump je bil v soboto tarča napada na predvolilnem zborovanju v mestu Butler v Pensilvaniji. Napadalec je nanj streljal s strehe bližnjega poslopja in ga zadel v uho. V poskusu atentata je bil poleg napadalca ubit še en udeleženec zborovanja, dva pa sta bila huje ranjena. Trump je še isti dan zapustil bolnišnico.

Predsednik ZDA Joe Biden, Trumpov protikandidat na novembrskih volitvah, je v prvem odzivu sporočil, da v ZDA ni prostora za takšno nasilje.

HgS6tbGa4wA

rSVeRHZnqdY

aVttj0mkELE

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.