STA

 |  Svet

Izrael znova napadel zatočišče za razseljene Palestince

Gre za peti tak napad na civiliste v osmih dneh, ki ga Izrael tudi tokrat opravičuje s ciljanjem "teroristov"

Izraelske sile so v nedeljo napadle še eno šolo, ki služi kot zatočišče za razseljene Palestince, in pri tem ubile najmanj 17 ljudi, je sporočila civilna zaščita v Gazi. Gre za peti tak napad na civiliste v osmih dneh, ki ga Izrael tudi tokrat opravičuje s ciljanjem "teroristov".

V napadu na trinadstropno šolo agencije ZN za podporo palestinskim beguncem (UNRWA) je bilo po navedbah katarske televizije Al Jazeera ranjenih še najmanj 80 ljudi.

Tiskovni predstavnik civilne zaščite je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da je v napadenem objektu bivalo več tisoč beguncev, med ubitimi pa je večina žensk in otrok.

Izraelska vojska je v začetku meseca že uničila dve šoli v Nuseiratu, v vseh primerih pa kot razlog za to navedla domnevno prisotnost palestinskih teroristov. To je bil še peti napad na nekdanjo šolo v zadnjih osmih dneh.

Šole UNRWA od začetka vojne oktobra lani ne delujejo. Izrael je odtlej po navedbah agencije ZN napadel več kot polovico oz. 190 njenih poslopij, nekatera tudi večkrat, še navaja AFP.

Nuseirat je bil ponoči nato znova tarča napadov izraelskega letalstva, ki je danes ciljalo tudi mesto Gaza na severu in Han Junis ter Rafo na jugu enklave. V teh napadih je bil po navedbah palestinske tiskovne agencije Wafa ubit najmanj en človek, več je ranjenih.

tu7aSRTVvpo

ZngL8X6egmI

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.