STA

 |  Svet

Putin / »Vdor ukrajinskih sil v Kursk ni ustavil napredovanja ruske vojske v Donbasu«

Po besedah ruskega predsednika Vladimirja Putina ruska vojska na vzhodu Ukrajine beleži napredek, kakršnega že dolgo niso videli

Vdor ukrajinskih sil v obmejno rusko regijo Kursk ni ustavil napredovanja ruske vojske v Donbasu na vzhodu Ukrajine, je danes izjavil ruski predsednik Vladimir Putin. Ob tem je zagotovil, da se bo Rusija z "banditi" na svojem ozemlju spopadla, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Da, ljudje doživljajo težke trenutke, zlasti v regiji Kursk. Toda glavnega cilja, ki ga je imel - zaustaviti našo ofenzivo v Donbasu - sovražnik ni dosegel," je dejal Putin, ki se po poročanju ruske tiskovne agencije Tass danes mudi na obisku v Tuvi, avtonomni ruski republiki ob meji z Mongolijo.

"Da, ljudje doživljajo težke trenutke, zlasti v regiji Kursk. Toda glavnega cilja, ki ga je imel - zaustaviti našo ofenzivo v Donbasu - sovražnik ni dosegel."

Vladimir Putin,
ruski predsednik

Po njegovih besedah ruska vojska na vzhodu Ukrajine beleži napredek, kakršnega že dolgo niso videli. "Seveda se moramo spopasti s temi 'banditi', ki so vstopili na ozemlje Rusije," je še zatrdil dolgoletni vodja največje države na svetu.

Ukrajinske sile so v začetku avgusta vdrle v regijo Kursk, pri čemer so presenetile Moskvo. Od takrat naj bi prevzele nadzor nad več kot 1200 kvadratnimi kilometri ozemlja. Vendar pa ofenziva v obmejni ruski regiji zaenkrat še ni dala rezultatov, ki si jih želijo v Kijevu, saj ruska vojska na vzhodu Ukrajine še vedno napreduje.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.