STA

 |  Svet

Biden se je zahvalil Golobu 

Slovenski premier gostoval v Beli hiši

Bela hiša je danes po srečanju predsednika ZDA Joeja Bidna in premierja Roberta Goloba v Washingtonu sporočila, da sta se voditelja poglobljeno pogovarjala o številnih zunanjepolitičnih vprašanjih skupnega interesa. Biden se je Golobu zahvalil za vlogo Slovenije pri zamenjavi zapornikov z Rusijo.

"Govorila sta o ameriško-slovenskem sodelovanju na področju čiste energije in naprednih tehnologij ter o skupnem pristopu k Zahodnemu Balkanu - območju strateškega interesa tako za ZDA kot Slovenijo. Ponovno sta potrdila svojo neomajno podporo Ukrajini, ki se še naprej brani pred rusko agresijo," je sporočila Bela hiša.

"Razpravljala sta o najnovejših dogodkih na Bližnjem vzhodu, o potrebi po diplomatski rešitvi spora med Izraelom in Hezbolahom, ki bi civilistom na obeh straneh modre črte omogočila varno vrnitev na svoje domove. O zaščiti civilistov - vključno s humanitarnimi delavci in novinarji - in o reševanju humanitarne krize v Gazi ter o sklenitvi sporazuma o prekinitvi ognja, ki bi zagotovil izpustitev talcev."

"Predsednik Biden je poudaril, da je treba povečati naložbe v obrambo, da bi zagotovili, da bo Nato imel ustrezna sredstva za soočanje z jutrišnjimi izzivi," še navaja sporočilo Bele hiše.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.