13. 5. 2011 | Mladina 19 | Konzum
Pri levu, Ljubljana
Z levo roko
sufle z omako iz pese
foto: Boštjan Napotnik
Restavracija Pri levu
Vošnjakova ulica 1, Ljubljana
Tel.: 01 432 70 89
www.prilevu.si
Pri levu kuhajo vsak dan. Od ponedeljka do sobote od 11.30 do 23.30, ob nedeljah in praznikih pa od poldneva do 22.00
Fino:
gosja jetra
tonkin brule
Ne tako fino:
rižota s škampi in radičem
široki rezanci z račko
overall površnost ni vinske karte
Večerni obisk pri kralju živali bo vsakega lačnega udeleženca stal približno 55 evrov.
Dajva, dragi bralec, kar zdajle, še preden boš tole prebral do konca, narediva en mali eksperiment! Če si za, potem svojemu sočloveku, kar tistemu, ki ti je zdajle najbližje, postavi tole vprašanje: A si že kdaj šel na večerjo v kakšno slovensko hotelsko restavracijo? Če boš (kar verjetno boš) deležen blago telečjega pogleda, bodi v svoji čudaškosti neomajen in dodaj še dodaten pogoj: Pri čemer ne velja, da v tem hotelu prenočuješ. Se pravi, samo na večerjo! Ja, priznajva si: tisti pogled je pomenil kategorični ne - se pravi, da Slovenci v slovenskih hotelih spimo, ne pa tudi jemo. In zakaj ne? »Ker so slovenske hotelske restavracije za en drek!« se večinoma glasi odgovor. Pa ni čisto nujno res, ane? Namreč: pred leti, ko sta se skoraj sočasno odpirala hotela Mons in (takrat še) Domina, sta oba imela zelo dobri a la carte restavraciji, na Bledu ima dobro Park, odlično pa Triglav in v Ljubljani, kot smo ugotovili pred meseci, hotel Union s svojim Smrekarjevim hramom tudi meri visoko. Pa mit dodatno razbijmo z obiskom še ene, po glasinah sodeč osvežene in čisto spodobne ljubljanske hotelske restavracije - Pri levu, v petzvezdični stolpnici hotela Lev.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?