Restavracija Kluba kulturnih delavcev - Pen klub, Ljubljana
Okopi slave
počas, pa z velik putra!
foto: Boštjan Napotnik
Restavracija Kluba kulturnih delavcev
Tomšičeva 12, Ljubljana
Tel.: 01 251 41 60
Odprto od ponedeljka do petka od poldneva do polnoči.
fajn:
gosja jetra à la Miki
hobotnica & škarpena
istost kraja in ponudbe
ne tako fajn:
turnedo rossini
vinska ponudba
Obisk časovnega stroja, ki vas bo popeljal v kulinarično zgodovino ljubljanskih kulturnih, političnih in gospodarskih delavcev, stane približno 45 evrov na potnika. Skajasti sedeži so vključeni.
Ko bo leta 2517 kakšen nadobuden zgodovinar v središče svojega znanstvenega zanimanja postavil raziskovanje prehranskih navad ljubljanskega meščanstva v osemdesetih letih 20. stoletja, bo poglavje o tem, kje so se brbončice kulturne, politične in gospodarske družbene nadstavbe privajale na rakove koktajle, gosja jetra, polže, turnedoje in podobne visokorestavracijske standarde, zelo kratko in jasno: pri Mikiju, v Penu. Če bo malo podrobneje brskal, bo dognal še to, da je velik del omenjenih družbenih skupin navezanost na lastnika, plac in košto ohranil še globoko v 21. stoletje in da je bilo v zimski sezoni 2010/11 ob vsakem obisku izza vsaj ene od miz moč slišati mlaskanje kakšnih kulturniških ustec in/ali politično-gospodarskega golta. Je že tako, da je neki poseben čar v sedenju na z rdečerjavim umetnim usnjem prevlečenih retro stolih, ki so na titulo retro počakali kar v lokalu samem, ne da bi vmes četrt stoletja odždeli na kakšnem podstrešju. In solatni bar je tam in tak, kjer in kakršen je bil. In table po stenah in WC-oglasi so takšni in tam, kjer so bili pred petnajstimi ali dvajsetimi leti. Edino, kar manjka, sta Peter Božič - Voščenka in Marjan Miklič - Miki, ki zdaj gosi, polže, jagenjčke in uležano govedo jagata v večnih loviščih.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?