14. 6. 2011 | Mladina 45 | Konzum
Restavracija Shambala, Ljubljana
Topla greda
osamljena kapesanta
foto: Boštjan Napotnik
Restavracija Shambala
Križevniška 12, Ljubljana
Telefon: 031 843 833
Odprto od ponedeljka do sobote od 12.00 do 22.30
Fajn:
zelenjavna tempura (raztura)
rdeči/zeleni kari (razhajca)
trud z originalnimi sestavinami
Ne tako fajn:
zaračunavanje kapesant na kos
vina ne natakajo pri mizi
Za bivše/bodoče imetnike turističnih viz za države JV Azije in lovce na neznane okuse, ki razumejo, da cena letalske karte za zelenjavo, začimbe & co. iz Tajske do sem znaša približno 35 evrov na osebo.
»Ampak, hrana, stari, hrana! To je pa čisti mrak! Ej, greš v oštarijo in hočeš zapraviti štiri evre, pa ne moreš! Ne moreš! Ni šans, da lahko poješ toliko, kolikor ti oni lahko skuhajo. Pa dobro je! Kakšni okusi pa odpičene kombinacije! Vse je super: rakci, ribe, piščanci, zelenjava, omake, sadje, ni da ni. Noro, res!« Tak približno je odgovor, ki ti ga na vprašanje »Kako pa kaj jejo?« ves slinast zrecitira globalni popotnik, ki se je pravkar vrnil iz jugovzhodne Azije, konkretneje iz Tajske ali Vietnama. Dobro, če je res tako, kot pripovedujejo, potem zlahka in popolnoma razumem njihovo navdušenje, saj se zdi, kot da opisujejo nebesa; težje pa razumem, zakaj sploh prihajajo nazaj. No, eden od razlogov bi lahko bil posedanje v prefrigano zastekljenem atriju med Bregom in Križankami, ki pod imenom Shambala očitno opravlja nalogo jugovzhodnoazijskega kulinaričnega azila v Sloveniji.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?