Kmetija odprtih vrat Ogrinc, Selo
V trdnjavi pristnosti
tihožitje
foto: Pastirica
Seveda lahko do Ogrinca tudi pririjete po makadamu iz Polhovega Gradca, toda zdrava pamet veleva, da v Škofji Loki oziroma Puštalu izsledite asfaltirano cesto, ki Vas brez večjih težav popelje v višave. Če se nameravate pri Ogrincu ustaviti na obedu, se tja odpravite konec tedna in prej pokličite številko 04 512 29 57.
Specialitete:
suhe mesnine, koline in pečenke, flancati, potice in medenjaki. Možen nakup domačih pridelkov.
Vina:
odprto belo oziroma rumeno in, hm, cabernet sauvignon, pripravite obkladke ali pa še pravi čas izbijte klin z gladkim sadjevcem.
Pr Ogrinc smo pohiteli za malo več od 10 € na osebo.
Ker zima še kar ni jenjala in je treba vzdrževati raven zaščitnega holesterola, ni bilo Ilovarjevemu triu niti malo odveč, da nabode kako krvavico ali pečenico. In kam hodijo Ljubljančani na koline in odmerek redkejšega zraka? Med drugim tudi na katerega izmed hribov nad Polhovim Gradcem, kjer ne manjka planinskih tur ne kmetij, ki konec tedna in v sezoni rade krepčajo klobas potrebne goste. S kmetijami, posebej tistimi odprtih vrat, je pa tako.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?