16. 6. 2011 | Mladina 15 | Konzum
Turistična kmetija Marinič, Vedrijan
Giro di Brda: v Ferrarijevem boksu
pršuti v pripravi
foto: Pastirica
Ko se dvignete v Brda, jo uberite proti Kojskem in v vasi Gonjače ostro desno, hitro se Vam bo ukazal kažipot proti Vedrijanu. Mariničeve boste z malo pomoči domačinov našli na koncu vasi, čeprav imajo v petek odprto zvečer, v petek in soboto pa od poldneva do polnoči, jih velja prej poklicati na 05 304 54 95.
Specialitete:
domač kruh, pršut in salama, frtalje in mineštre, pečenke, klobase in kožarice, v zmrzovalniku se najde tudi kaka markandela.
Vina:
stare šole rebula, chardonnay in merlot. Gladko zeliščno žganje in hecen orehovec.
Pri Mariničevih smo uživali za manj od 15 € po osebi.
Kako se je Ilovarjev trio tisto nedeljo znašel ravno pri Mariničevih, ve samo modro čelništvo Konzuma. Ampak krasna razgledna lega in dimenzije kmetije, ki nima parkirišča, na katerega bi se lahko stlačil avtobus ali jedilnice, ki bi lahko pogostila pevski zbor, so pričale, da smo se znašli na pravem mestu. Zgovorna je bila tudi bera sušenih mesnin, mladega pršuta, salame in zvitih rebrc, ki jih zori šef, zagnani tifoso Ferrarijevih rdečih mašinc, katerim je pri Mariničevih posvečen pravi oltar z buteljko Krapeževega oberfelderja na čelu.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?