17. 6. 2011 | Mladina 14 | Konzum
Gostišče in turistična kmetija Marin - Miler, Šentanel
Na turist meniju
menaža
foto: Rudi Jazbec
Šentanel leži v hribih nad Prevaljami, z glavne ceste vodijo smerokazi, Marin pa ima največje parkirišče v vasi. Telefon: 02 824 05 50.
Specialitete:
domač kruh, skuta s čebulo in bučnim oljem, jagnjetina, klocovi nudeljni.
Vina:
odprto belo za špricerje, cvičk, refošk in pest buteljk. Žganjeljubi se bodo zmrdovali nad ekstrakti v vilijamovki in potem premišljevali, ali se ni kaj podobnega primerilo tudi borovničevcu.
Pri Marinu smo se sončili za okoli 25 € po osebi.
Kdo bi si mislil, da bo tako težko! Ker se je tisto nedeljo obetalo lepo vreme in je zapisnikarica Konzuma izrazila željo, da bi se šla sončit na Koroško, je ata Ilovar poprijel za telefon in se lotil poizvedovanja, a kmalu izgubil začetni zanos. Je mogoče, da se koroške oštarije večinoma ubadajo s šniceljni, turistične kmetije pa ne nudijo več od ustaljene, dolgočasne formule gobova, goveja, tri vrste mesa, tri vrste prilog? Kako, da ponekod teden zaključijo že v soboto, drugje pa v nedeljo ne zdržijo dlje kot do štirih, so Korošci res tako hitri jedci in pridni delavci, ali pa gre bolj za prehranjevanje kot užitek?
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?