17. 6. 2011 | Mladina 13 | Konzum
Kmetija Želinc, Straža pri Cerknem
Na turbo juhi
narezek
foto: Rudi Jazbec
Želinc se je ugnezdil tik nad cesto med Idrijo in Mostom na Soči, tam pri odcepu proti Cerknem. Preden se odpravite k njim jest jih raje pokličite na 05 372 40 20
Specialitete:
domač kruh, v katerem se lahko znajde tudi kos vratine ali telečjega flama, ocvirkovca, ovčji sir, goveja juha, za veliko noč aleluja, v sezoni šparglji ali jurčki, dostikrat bakalca, dušeni zajčki, svinjska rebrca in pečenke, vedno pa idrijski žlikrofi, cmoki, potice ali štrudlji.
Vina:
sivi pinot in cabernet kmetije Vedrijan iz Brd. Lep hruškovec, borovničevec in zmerno osladkan jeger lastne proizvodnje.
Pri Želincu smo pojedli vse od kraja za okoli 35 € po osebi.
Odkar smo Ilovarjevi uživali pri Želincu, je minilo debelo število let. Medtem se je kmetija, ki je zavzela strateški položaj nad dolino Idrijce in je tudi ena vodilnih v svoji fari, prelevila v letoviški objekt s savno in zunanjim bazenom ter se podrobneje posvetila kuhinji.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?