Gostilna Frfrav, Krašce
Pri samopostrežni sladici
zasedba
foto: Rudi Jazbec
Od avtoceste se peljite proti Moravčam, ko se začnete dvigati nad kotlino, boste ob cesti kmalu ugledali Frfravov gostilniški kompleks. Frfrav obratuje od enajstih dopoldne do desetih zvečer, konec tedna začnejo že ob desetih dopoldan, ob ponedeljkih in torkih pa mirujejo. .
Specialitete:
doma sušeno mesovje, posebej šunka, pečenke, pohane piške in, sezonsko, koline s kislim zeljem, sladico prinesite sami. Pozor, sol!
Vina:
odprto bizeljsko rdeče (privat) in nekaj litrskih steklenic (kombinat), za žganjeljube kar priljuden sadjevec.
Pri Frfavu smo se nasitili za manj od 15 € po osebi.
Frfravovo kelnerstvo smo enkrat že barali, kaj da imajo za pod zob in bili nemalo začudeni, ko smo izvedeli, da se v oštariji ne najde niti za vzorec sladic. Konzumova zapisnikarica, ki je vodila poizvedbo, je takrat sicer menila, da gre za trenutno krizo, glede nasveta, da naj si posladek pač prinesemo s seboj, pa, da ga je jemati za šalo. Ampak, glej ga zlomka - ko se je Ilovarjev trio dodobra nagledal Frfravove kvadrature in kubature, vključno z ogromno depandanso za zaključene družbe, letnim vrtom in kujalnico za zakrknjene kadilce, bi pred vhodom skoraj segel v pladenj, ki ga je nosila bolje poučena gostja. Se pravi, da je vse res? Naj si odkupimo desert od domačinov, ga iščemo na poti domov ali si enostavno naročimo slajšo turško kavo?
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?