17. 6. 2011 | Mladina 48 | Konzum
Gostilna Sonja, Izola
Pri škampih za vse
škamp v primežu
foto: Rudi Jazbec
Ko ste enkrat v Izoli, jo uberite na semaforju proti Simonovemu zalivu in nato takoj desno, kmalu ugledate Sonjino parkirišče. Sonja nabrusi kuhalnico opoldne in gre spat ob pol desetih, v sezoni šele ob pol enajstih zvečer, ob sredah pa ima zaprto. Telefon: 05 640 35 00.
Specialitete:
jadranska riba in škampi.
Vina:
pitna malvazija in komaj refošk ter nekaj buteljk za izbrane goste. Grappa in rutica le za najbolj srčne žganjeljube.
Sonji smo odšteli nekaj čez 40 € po osebi.
Medtem ko marsikje še vlada prepričanje, da je treba ribe uživati pozimi, ko so najbolj tolste in jih je največ, daje Obala in z gostilnami na gosto posejani Piran vtis zapuščenosti. Medtem ko sosednjo Istro oblegajo Tržačani, vlada ob morju globoka posezona in le vprašati se je, kako da si vsa ta množica oštarij v poletnih mesecih ni zagotovila zvestih strank.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?