17. 6. 2011 | Mladina 43 | Konzum
Izletniška kmetija Žerovc, Gorenja Trebuša
Pri krači velikanki
novogradnja
foto: Pastirica
Peljite se ob Idrijci vse do Dolenje Trebuše, odkoder je do Gorenje le še okoli deset močnejših uauiunkov. Vidmarjevi najraje kuhajo konec tedna, z njimi pa se lahko pomenite na številki 031 672 441.
Specialitete:
domač kruh, cvetober sušenih mesnin, mineštre, pečenke in rebrca in krače, zelenjava z vrta.
Vina:
za otroke domač jabolčnik, za večje odprto belo in rdeče iz Goriških Brd. Specifičen sadjevec in še specifičnejši drnuljevec.
V Trebuši smo se držali za trebuhe za okoli 20 € po osebi.
Ilovarjev kvartet je tokrat šel v izvidnico v kraje, ki so včasih sloveli edinole po odročnosti, sedaj pa jih od prometnega ožilja ne loči prav veliko kapilar - seveda v primeru, da se do Gorenje Trebuše ne cijaziš po slikovitem, a grbinastem makadamu z Vojskega, temveč jo ubereš civilizirano od Idrijce navzgor. Ilovarjevi smo do z evropskimi sredstvi zgrajenega poslopja, ki je toliko pridobilo na pravih kotih, kolikor je izgubilo na domačnosti, tako prišli pošteno pretreseni in zlakotnjeni in spočetka skupaj s polovico domačega moštva le vdihavali gorski zrak in nekaj tobačnega dima na terasi. Kaj kmalu pa so se užitkom v nezaželenih substancah pridružila tudi tvornejša občutja, namreč navdušenje nad bero suhih mesnin, ki nam jo je predložil domači, za gostinstvo nadarjeni fante.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?