17. 6. 2011 | Mladina 42 | Konzum
Turistična kmetija Pavlin, Šenturška gora
Na gorenjskem pršutu
narezek
foto: Rudi Jazbec
Peljite se iz Ljubljane proti Krvavcu in še pravi čas odvijte desno proti Apnu, potem ne bo težko najti Šenturške gore in Pavlina, ki najraje siti goste konec tedna. Telefon: 04 25 22 083.
Specialitete:
gorenjski pršut, klobase in pečenke in krače s kislim zeljem in praženim krompirjem, glede sladkobe z baklavo primerljiva potica.
Vina:
piten cvičk in zanimiv "refošk". Sadjevec: odsvetujemo.
Pavlinovi so od nas hoteli samo malo več od 15 € na osebo.
Zapisnikarica omizja, ki včasih prebira rumeni tisk, v njem že zaradi prostora, ki ga je zavzemala, ni mogla spregledati vesti o možakarju, ki v hribih pod Krvavcem zori svoj, gorenjski pršut, ki da ga hvalijo celo Primorci. Pa smo si rekli - možak, gospod Janez, že na fotografijah s stasitostjo in zdravo barvo prepriča, da mu je zaupati glede mesoznanstva; pojdimo pogledat, morda pa se kakšno lepo pitano prase in zrel pršut, če jih je že skoraj zmanjkalo na Krasu, najde na Gorenjskem! No, gospod Pavlin v svoji turistični kmetiji velikosti planinskega doma, ki poleti hladi goste pod kozolcem in v bazenu, resnično nudi s primorskim primerljiv pršut, če seveda ni za merilo nič bolj izbranega od osmic.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?