17. 6. 2011 | Mladina 41 | Konzum
Okrepčevalnica Grebenšek, Bele Vode
Na kondicijskih pripravah
joži kuha
foto: Rudi Jazbec
Glejte, kje se kadi in ne bo Vam težko najti Šoštanja, od tam do Belih Vod in do Grebenška pa vodijo lepo vidni smerokazi. Gospa Jožica se suče okoli štedilnika od desetih zjutraj do desetih zvečer, ob ponedeljkih pa nabira moči za nove delovne zmage. Telefon: 03 589 23 73.
Specialitete:
domač, tudi ržen kruh, savinjski želodec, divjačinske salame, goveja juha in govedina iz juhe, jurčki na žaru, divjačina, pečenke, solata z vrta, gibanica in štrudli ter sezonsko koline.
Vina:
odprt sauvignon iz Svečine, cvičk in vipavski cabernet sauvignon. Žganjeljubom se bo smejalo vse od slivovke do orehovca..
Pri Grebenšku smo pojedli vse od kraja za nekaj čez 25 € po osebi.
Ilovarjevi gremo včasih tudi na izlet v neznano, samo zato, ker se je v žepu znašel kak prospekt ali pa se je na internetu znašla kaka mikavna fotografija, denimo tista, ki se je tokrat zataknila za oko čelništva. Grebenšek, ki je poleti zanesljivo aktualnejši s svojo senčno, vlažno lego, v živo in od blizu ne oddaja tako močnih dražljajev, pač v lovskem slogu urejena oštarija z začetka prejšnjega stoletja, z leseno depandanso za večje družbe, letnim vrtkom in šankom, za katerim dotakajo domači dedje. Ilovarjev trio, ki je prišel prepozno, da bi ujel nedeljske obedovalce, so spočetka celo navdajale mračne slutnje, katerim je bil za povod s skoraj stoletjem kuhe patinirani vonj oštarije in obet, da bomo v lovski sobi čisto sami, če izvzamemo nagačenega prašička pižamarja, par veveric in fazanov.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?