21. 6. 2011 | Mladina 32 | Konzum
Konoba Morgan, Bracanija
Pri mojstrih žara
mesovje v obdelavi
foto: Pastirica
Prečkajte mejo na Dragonji, zapeljite se do Buj in naprej proti Novigradu, kmalu boste na desni strani cesti ugledali kažipot do Morgana, potem pa Vas od konobe loči le še pet minut ugibanj. Priporočamo rezervacije: .00385 52 774 520.
Specialitete:
ročno rezan pršut, ovčja skuta in sir, mineštre, v sezoni divji šparglji in jurčki, polenta, domača pašta, vseh sort mesovje z žara, jagenjčki, kozlički in teletina pod peko, štrudlji iz krhkega testa. Stalna dobava gosjih jetrc.
Vina:
odprta malvazija in izvrsten merlot, sicer pa cvetober buteljk iz okolice in tujine. Če so Vam razredčili žižole, ste prišli prepozno.
Pri Morganu smo si iz požrešnosti odpeli tudi drugo luknjo na pasu za nekaj več od 40 € po osebi.
Si je moč predstavljati ugodnejšo pozicijo: petsto metrov makadama od glavne ceste, na griču, odkoder se preko trt vidi do morja, kjer hladi glavo petero najmanj stoletnih hrastov in kjer ni omembe vrednega soseda, ki bi lahko skalil idilo? Seveda pa familija Morgan, ki se je vgnezdila na omenjenem griču, ne streže samo z lepim razgledom. Če boste med turistično sezono tolikanj preudarni, da se izognete urniku, po katerem obedujejo in večerjajo italijanski gostje, Vas tamladi Morgan brez kaplje znoja ali odvečne besede popelje čez scenosled istrskih dobrot in ga tudi zalije z izbornim vinom.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?