21. 6. 2011 | Mladina 30 | Konzum
Gostišče Ribnik, Brestanica
Na množičnem zborovanju
zasedba
foto: Pastirica
Smerokazi proti ribniku Vas pričakajo v središču Brestanice, potem pa ni več dolga pot. Dularjevi kurijo pod fritezo vsak dan od enajstih dopoldne do polnoči, ob sobotah in nedeljah pa pričnejo že ob desetih in zapahnejo dveri ob dveh zjutraj. Telefon: 07 49 71 445.
Specialitete:
ocvrte postrvi, osliči in kalamari.
Vina:
odprto sremiško belo in rdeče ter nekaj buteljk iz lastne kleti. Žganjeljubi bodo še dolgo preudarjali, ali se je slivovka že tako mila rodila ali pa jo je milina srečala šele po krstu.
Ob ribniku smo se načudili za manj od 25 € na osebo.
Ker vročina še ni pojenjala, se je počitniška patrola Konzuma odločila za hlajenje na drugem koncu domovine, ob ribniku tik Brestanice, kamor nas je že jeseni vabil dobromisleči bralec. Ribnik? Ko se vzpenjaš ob potoku navzgor, se zdi, da med griči ni prostora za kaj večjega od prve mlake, potem pa se pogled razpre in ukaže se parkirišče, prvi znanilec kapacitetet, ob njem ribnik s krapi in amurji, ob ribniku pa gozd klopi in miz, ki sega do, po vsem sodeč, na območju vodilne oštarije. Kaj na območju, ata Ilovar še nikjer razen na množičnih zborovanjih ni videl toliko zadovoljnih jedcev, da tako veličastnih pladnjev s kalamari in pomfrijem in tako zaposlenih natakarjev sploh ne omenja.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?