21. 6. 2011 | Mladina 24 | Konzum
Gostišče Metka, Črni vrh nad Idrijo
Pri hipnotičnem buhteljnu
dvorišče
foto: Pastirica
Do Črnega vrha se pripeljete iz Godoviča ali iz Cola, Metka pa ustavlja mimovozeče z lepo vidnim napisom. Čez poletje je odprta od osmih dopoldne do desetih zvečer, jeseni pa ubere drug urnik, pretežno od desetih zjutraj do desetih zvečer s premorom v ponedeljek in torek.Telefon: 05 3777 015.
Specialitete:
goveja juha, špinačni štruklji, svinjska ribica v testu, ferdinandi.
Vina:
korektno odprto belo in cabernet sauvignon z vipavskega konca, nekaj buteljk. Žganjeljubi se bodo morali zadovoljiti s prijetno, malenkost oslajeno travarico.
Pri Metki smo se ferdinandali za nekaj manj od 30 € po osebi.
Odkar nas je prvič hipnotiziral ferdinand, v spiralo zvit in s smetano do zapečenosti prelit buhtelj, kontinentalna, kaloričnejša verzija pince oziroma panetona, se Ilovarjevi, kadar nas le trebuh zanese blizu, ustavimo pri Metki na odmerku. Tokrat pa smo se odločili pokukati še globje v lonce in na roko nam je tisto nedeljo šlo tudi vreme, zaradi katerega se je Ilovarjev trio lahko sončil na plastičnih stolih pod dvoriščno lipo, namesto da se sopari v notranjosti. Metka je resda ena premnogih oštarij, ki nimajo sreče ali pameti z ustrojem in podobo svojih obedovališč, ampak iz povprečja se zna potegniti s kuhalnico in dobro voljo domačih.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?