21. 6. 2011 | Mladina 15 | Konzum
Turistična kmetija Pri Flandru, Zakojca
Na meji Gorenjske
vlivanci
foto: Pastirica
Proti Zakojci jo uberete tam pri Reki ob Idrci, če ste za ovinke, pridete tja tudi iz Cerknega, če ste za pustolovščine, pa tudi iz Baške grape preko Hude Južine. Pri Flandru se vedno dobi kaj za pod zob, najraje pa kuhajo konec tedna in po domenku na 05 37 79 800.
Specialitete:
domač kruh, ocvirkovce in pogače, visokogorski pršut in želodec, juhe, mineštre in smukavc, idrski žlikrofi z bakalco, divjačino ali pečenko.
Vina:
pitno odprto belo in tenak cabernet/merlot. Med žganjicami prednjači izvrsten brinjevec.
Pri Flandru smo se podprli za malo čez 15 € po osebi.
Ata Ilovar si je za velikonočni konec tedna nakopal strašanske preglavice - ker si je občasno sopožeruštvo Konzuma, ki tako kot večina prebivalstva ni dovolj podprto, da bi nosilo denarnico naprodaj v fine oštarije, želelo praznične košte, je bilo treba najti proračunu primerno lokacijo, najraje turistično kmetijo. V turističnih kmetijah ob tako svečanih priložnostih resda lupijo pirhe in režejo šunko, a le v družinskem krogu in brez motečih mestnih elementov. Ne tudi pri Flandru, kjer smo Ilovarjevi že mazali krožnike pred leti in kjer so bili za razliko od drugih tako podjetni, da so nam predlagali velikonočno kosilo. Ker je bilo govora tako o aleluji, velikonočni zakuhi iz olupkov repe, kot o obvezni šunki s hrenom, si je septet predstavljal, da se bo praznični obed začel z nabadanjem, a smo za uverturo nabodli le po kos kruha z zaseko in šilce tepkovca z dobrodošlici namenjene mize v hodniku lično urejene domačije.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?