21. 6. 2011 | Mladina 13 | Konzum
Gostilna Pri stričku, Kodrova 8, Ljubljana
Iz drugega turnusa
pod nožem
foto: Rudi Jazbec
Namesto da s Šmartinske tam pri stolpnici zavijete proti BTC-ju, se zapeljite v Nove Jarše in držite leve, kmalu naletite na prve stričke. Pri stričku se pomudijo z prvimi gosti že ob petih zjutraj in začnejo pospravljati ob šestih popoldne, ob petkih, sobotah in nedeljah pa špilijo salame. Telefon: 01 541 61 71.
Specialitete:
domače sušeno mesovje, enolončnice in obare, pečenke in krače, v sezoni koline in jetrnice, solata z vrta, stričkova rezina. Ob sredah jagenjčki, ob petkih ribe.
Vina:
odprto briško, belokranjsko, štajersko belo, Martinčičev cvičk in lep refošk Sartorija iz Marezig. Fejst slivovka in zažigalni zeliščni napoj.
Pri stričku smo se imeli lepo za okoli 30 € po osebi.
K stričkom smo se Ilovarjevi odpravljali celo večnost, saj nam je oštarija, ki se je skrila med hišami v Novih Jaršah in ki služi za obedovališče okoličanom ter nakupovalcem, s svojim na malice in kosila tempiranim turnusom vlivala strah. Strah, da je tudi najbolj zgodnja ura, ob kateri se lahko sredi tedna računa na sklepčnost in dovolj močno lakoto ekipe Konzuma, še vedno prepozna, da bi Pri stričku izbirali med vsemi dobrotami. Glede izbire seveda drži, da tisto sredino popoldne več nismo mogli ugrizniti v kuhan goveji rep, v jagenjčka in kateregakoli izmed štrudljev. Vendar pa je na listu z dnevno ponudbo še vedno ostalo dovolj vabljivosti za lačno oko, vabljivosti, ki so v veliki meri sad prizadevnosti Marincljevega ata, ki se v več kot zrelih letih uspešno ukvarja s kuho, mesoznanstvom in salamorejo.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?