21. 6. 2011 | Mladina 12 | Konzum
Gostišče Stari grad, Senožeče
Na meji Krasa
poslopje
foto: Rudi Jazbec
Starega gradu ne morete zgrešiti tam na začetku Senožeč, odprto imajo od enajstih dopoldne do desetih zvečer, ob ponedeljkih in torkih pa čistijo pečico. Telefon: 05 765 53 40.
Specialitete:
divjačina, pečenke, idrijski žlikrofi.
Vina:
nekaj odprtih in nekaj buteljčnih (Širca, Lisjak) vin po ugodnih cenah. Ne tako ostra grappa in oslajena hermelika.
V Starem gradu smo pojužinali za manj od 30 € po osebi.
Do Starega gradu v Senožečah, kjer so se nekoč ustavljali tovornjaki in kjer so imeli postanek na sendviču s pršutom avtobusi, ki so vozili v Trst, smo jo Ilovarjevi udrli, da bi dognali, kje se začne tudi na krožnikih kazati Kras. Ko bi sodili po parkirišču in jedilnici, kjer tisto nedeljsko popoldne ni manjkalo Tržačanov, in ko bi verjeli jedilnemu listu, s kraškim značajem v retro socialističnem slogu urejene, prijetne oštarije ne bi bilo težav. Težave pa so se za Ilovarjev trio začele kaj kmalu, saj je bilo že spočetka kazno, da grajski ne pečejo svojega kruha, ne premorejo pršuta ali pancete, ki ju ne bi bilo moč kupiti v štacuni in se niti za z olivnim oljem in česnom začinjen sir ne potrudijo do bližnjih sirarjev. Res je, da lahko na podobne prelesti zadnje čase naletiš tudi v nekaterih, po vseh šivih pokajočih osmicah, a malo jih je, ki bi si upale ponuditi tako vodeno govejo juho in tako bledikavo joto.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?