Gostišče Kos, Novo mesto
Pri čebulnem žličniku
interier
foto: Pastirica
Kos se je vgnezdil ob cesti med novomeško Krko in Otočcem, pičo pa nosi od devetih zjutraj do desetih zvečer, razen ob nedeljah, ko se pusti pitati sam. Telefon: 07 337 05 40.
Specialitete:
gobova juha v presti, štrukljeva juha, kruhov cmok, postrvi.
Vina:
odprtta frankinja in cvičk iz lastne kleti, nekaj buteljk okoliških, belokranjskih in primorskih vinarjev, kaka prestižnejša francoska in pest penečih se za reprezentanco.Od žganjic se izplača ovohati edinole Kristančičevo methano.
Za večerjo v Kosu smo odšteli nekaj čez 40 € na osebo.
Da bi se spet ustavil pri Kosu, kjer se gustirajo novomeški polži, je Ilovarjevega ata popadlo zadnjič, ko se je vozil proti Otočcu. Se je v vseh teh letih iz oštarije, ki Ilovarjevim prvič ni bila pogodu, le izcimilo kaj, zaradi česar bi jo veljalo vrisati na zemljevid, konec koncev bi v Novem mestu glede na zaledje tujega in lastnega podjetništva pričakovali vsaj en kvartir, kjer bi se uživalo v fini košti in zalivalo delovne uspehe s spodobnim vinom? Glede vina Kosu ni oporekati, saj poleg lastne modre frankinje in cvička streže tudi z vrsto penin in desetino izbranih buteljk, med katerimi si že najdeš vezavo za pogovor.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?