Restavracija Brič, Dekani
Pri dveh mrežah
situacija
foto: Rudi Jazbec
Brič boste zlahka našli ob stari cesti med Koprom in Črnim Kalom, njegovo natakarstvo pa se trudi in se ne ustavi vsak dan od enajstih dopoldne do enajstih zvečer. Številka za konec tedna zelo priporočljive rezervacije: 05 6580 527.
Specialitete:
domač kruh in olivno olje, jadranska in tujerodna riba, školjke in mehkužci ter kakšen steak.
Vina:
odprto belo in refošk hiše Brič, a tudi buteljke, ki jih strežejo po kozarcih ali vrčkih. Z žganjicami se bodo lahko kosali le pravi moški. Sorbet: ustrezno.
V Briču bodo le najbolj zagrizeni pustili več od 40 € na osebo.
Ni in ni bilo sile, ki bi v Brič, tudi takrat, ko se je še imenoval Bivij, zvlekla Ilovarjevega ata. So bila kriva le konec koncev neumestna pričakovanja, češ, če je že jesti na Obali, bi vendarle jedli kje drugje kot ob najbolj prometni cesti in gledali kaj drugega razen industrijske cone? Morda pa je manjkalo le dovolj srčno priporočilo, za katerega je tisto nedeljo, ko je Ilovarjev trio na lovu za flaškonom refoška zaneslo do Briča, poskrbela polna jedilnica Tržačanov. Kaj v tolikšnem številu privablja ne ravno najmanj izbirčne goste, mar samo zelo ugodna ponudba vina, ki ga v preddverju točijo iz sodov, v restavraciji pa nudijo po istih cenah, kakor veljajo v vinotoču?
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?