21. 6. 2011 | Mladina 44 | Konzum
Kmetija odprtih vrat Na kurenu, Kuren nad Vrhniko
Na vrhunski krači
zadovoljivi gost
foto: Rudi Jazbec
V Vrhniki zavijte proti Ulovki, potem bo šlo kar samo po ovinkih vse do Kurena. Na Kurenu pečejo krače samo konec tedna, ob petkih od dveh popoldan do enajstih zvečer, ob sobotah od enih popoldan do polnoči in ob nedeljah od poldneva do sedmih zvečer. Zagotovite si prostor pod kurenskim soncem na 041 350 670 vsaj teden pred odpravo.
Specialitete:
špinača Jamie, pita pinjoli, goveja juha, občasno siciljanska buffala, sezonsko jurčki, vedno pečenke iz krušne peči, krače, jagenjčki in odojki, jabolčni štrudel.
Vino:
sivi pinot in cabernet franc inženirja Prinčiča iz Brd, prav fejst cvičk iz Podbočja. Žganjeljubi se bodo strinjali glede žajbljevca in borovničevca, težko da tudi s pomanjkanjem karakterja vilijamovke in rutice.
Neverjetno, ampak za podaljšano kosilo na Kurenu smo odšteli manj od 4.500 SIT na osebo.
V drugo na Kuren smo se Ilovarjevi odpravljali celo večnost, saj je domačija vrh griča nad domačo kotlino ob koncih tedna redno bukirana in prebukirana in se lahko zmeniš za obed le, če pokličeš par dni ali, bolje, teden vnaprej. Vzroka za tolikšno obljudenost ni težko ugotoviti in se poleg očitnih odgovorov - poleti draž z mero urejenega vrta, pozimi kapaciteta notranje obedovalnice - skriva v kakovosti ponujene košte in vina, s katerim prekašajo tudi izkušenejše gostince.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?