21. 6. 2011 | Mladina 29 | Konzum
Vinoteka Bizeljsko, Stara vas
Pred repnico
jagenjček
foto: Pastirica
Peljite se od Brežic proti Bizeljskem in težko boste spregledali Vinoteko. V Vinoteki pečejo mesovje od desetih dopoldne do enih zjutraj, ob torkih pa iščejo nove tekočine. Telefon: 07 45 20 103.
Specialitete:
pečeno mesovje, tudi divjačina in jagenjčki in biftki, gibanica.
Vina:
pest odprtih vin in polna repnica buteljk okoliških vinarjev s poudarkom na modri frankinji. Vilijamovka z umetnim ekstraktom.
V Vinoteki smo se nadiskutirali za okoli 8.000 SIT na osebo.
V Vinoteko, kjer smo si Ilovarjevi že osladili žrelo s kupico sladkega po eni odprav k Šekoranji, nas je prignala sla po mesovju, s katerim se je mastila Konzumova izvidnica. Mesovje, že že. Ker je Bizeljsko po vsem sodeč izvoljeni teritorij za mesojedce, je Ilovarjev kvartet vzdihoval zaradi juhice, ki se je pocedila iz notri rožnatega biftka, v globoki koncentraciji grizljal skorjico vrh jagenjčkovih zarebrnic in bil zadovoljen tudi z drugje pogosto sila problematično košto, kot sta žrebičkov ramstek in jelenova pljučna. Ker smo vajeni hujšega, bi z izjemo pršuta mirno prebavili tudi sušeni asortiman Vinotekinega mesarja, budjolo, špeh, salamo in pašteto, z užitkom posrebali govejo in treh vrst gniloživk polno gobovo juho.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?