22. 6. 2011 | Mladina 24 | Konzum
Gostilna Pri lipi, Maribor
Na štajerski piški
piška
foto: Igor Škafar
Sledite znakom proti pohorski vzpenjači in sigurno najdete Lipo. Pri lipi pohajo piške od devetih zjutraj do desetih zvečer, ob nedeljah in ponedeljkih pa betonirajo lipo. Telefon: 02 613 17 33.
Specialitete:
piščančja in telečja obara, pohane in pečene piške, sveža solata, gibanice in štrudli, sezonske koline.
Vina:
odprt renski rizling, tudi za špricer, cviček, refošk in pest buteljk. Domača slivovka iz Pleterja.
Pri lipi smo prebavili za okoli 6.000 SIT na osebo.
V staroslavno mariborsko gostilno, ki se je ugnezdila pod štiristoletno, sedaj že lepo zazidano lipo, okoli nje pa razprostrla prisrčen vrt, je Ilovarjev trio prišel med tednom, saj naj bi bila Lipa štajerska različica oštarije, kamor zahajajo meščani na južino, juho, pečenko, pohano pišk, solato pa mir. In glede pohane piške, ki je Lipina specialiteta, bi se pogojno strinjali, čeravno smo jo, ne da bi izrazili željo, dobili na mizo brez odločilne kožice.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?