22. 6. 2011 | Mladina 22 | Konzum
Domačija Amon, Olimje
Pri golfistih
amon (notranjost)
foto: Rudi Jazbec
Zavijte v Podčetrtek in potem levo proti Olimju, kmalu boste videli prvi Amonov kažipot. Pri Amonu nimajo nikoli zaprto, on petkih in sobotah delajo od enajstih dopoldne do enajstih zvečer, drugače pa lahko končajo že ob desetih. Telefon: 03 818 24 80.
Specialitete:
domač koruzni kruh z gosjo pašteto, suhe mesnine gospodarja, prežganka, pečene race lastne reje, biftki, kapitalni ocvirki.
Vina:
iz lastne kleti, odprt chardonnay, aromatični sauvignon, modra frankinja in Amonov izum, fragamay ter buteljke, tja do poznih trgatev. Uglajene žganjice, slivovka, viljamovka in pelinkovec, ne presladek sorbet.
Čeprav nismo pretiravali, smo pri Amonu pustili čez 8.000 SIT na osebo.
Na tem mestu se ne bi spuščali v mučna razglabljanja, kdaj so se igralci golfa prelevili v golfiste in kdaj med tranzicijo je golf na vrhu dokazovanj jare gospode, kdaj je komu uspelo ali ne, nadomestil tenis. Niti se ne bi spraševali, kaj razen očiglednega profita je Amonu bilo, da je na svojem posestvu uredil golfistični mimimundus, žepni vadbeni poligon, kjer se lahko učiš vse od nabijanja v daljavo do kopanja v pesku. Raje se vprašajmo, ali je Amonova restavracija vredna svojega imena in ali se je z novimi, upajmo da zahtevnejšimi jedci, kaj spemenila ali celo izboljšala ponudba. Veter sprememb od takrat, ko smo prvič obiskali rustikalno leseno jedilnico in se čudili, kako da se kljub tolikšnim kapacitetam tam še vedno dobro je, na srečo ni prepihal Amonovih sušenih mesnin, šunke, salame in zašinka, ki prepričajo z okusnostjo, niti močne račje paštete, ki jo mažeš na domač koruzni kruh.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?