22. 6. 2011 | Mladina 20 | Konzum
Gostilna Simon, Vrhnika
Na lovu za biftkom
kapesanta
foto: Igor Škafar
Naredite nekaj krogov po Vrhniki in zatrdno boste našli Simona. Simon ima odprto na petek in svetek od enajstih dopoldne do desetih zvečer, le v nedeljo zaključi že ob petih. Telefon: 01 755 24 60.
Specialitete:
divjačinska pašteta, čebulna juha, škampi, kapesante, štrudli.
Vina:
odprt Peršoljin beli pinot in cabernet sauvignon, cvičk ter refošk in nekaj briških buteljk.
Pri Simonu smo se odteščali za okoli 8.000 SIT na osebo.
Ko ata Ilovar sliši za dober biftek, takoj poprime za telefon, saj se ta, dozdevno tako preprosta jed izven Istre le redko pojavlja v zaželeni kondiciji in obdelavi. Morda pa pri Simonu na Vrhniki vedo, kaj je dober biftek, morda pa sloves, češ da so bili ena prvih oštarij, ki je nudila juhe v kruhovih skodelah, še kaj velja? Da vidimo. Simon, ki ima notri nobel obedovalnico s stilskim pohištvom, starinami in portretom Cankarja vred, ima zunaj kar prijetno oazo, kjer si lahko Vrhničani privoščijo tudi nekam debele pizze in kjer zaklenjen rjavi zidani žar. V dobro mu je šteti kratek jedilni list, platnene prtičke, primerne kozarce in krožnike ter prijetno vlaknato divjačinsko pašteto, v minus pa, da domač kruh in skodela, v kateri strežejo dostojno gobovo juho, občutno zaostajata za izdelki vrhniške pekarne.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?