22. 6. 2011 | Mladina 19 | Konzum
Turistična kmetija Pri Damjanu, Slope
Pri kralju mesnin
damjanov petelinček
foto: Rudi Jazbec
Od Kozine se peljite proti Rupi, v vasi Tublje boste ugledali smerokaz proti Slopam, kjer boste težko spregledali Damjanovo rezidenco. Damjan ima odprto konec tedna, velja pa ga poklicati na številko 05 680 28 40 ali 041 753 218.
Specialitete:
zbirka presunljivih sušenih mesnin, mineštre in jote, dobrote iz kozjega sira in skute, tudi skutni žepki in štrudelj, sezonski divji šparglji in jurčki, sočen roastbeef, pečeni petelinčki in kozlički. Svetujemo podrobno pokušino v režiji gospodarja.
Vina:
Damjan najraje vodi preko buteljk hišnega Ferjančiča z možnimi gostovanji drugih vinarjev, posrečenimi ujemanji hrane in vina ter izbranimi letniki. Žganjeljubi bodo navdušeni nad brkinsko slivovko, jabolčnim žganjem in brinjevcem, abstinenti pa nad domačim jabolčnim sokom.
Damjan nam je za izborni scenosled zaračunal le okoli 8.000 SIT na osebo.
Naj naslov ne zavede - pri Damjanu, tam v svetli obedovalnici, ki jo senčijo čipkane zavese, ne pitajo gostov s kupi mesovja in jih ne morijo z gigantskimi šnicelni, temveč strežejo s scenosledom dovolj lahkotnih in človeško odmerjenih jedi, ki ga na željo ukroji gospodar sam in poleg ponudi tudi vino. Kljub temu, da krožniki ne prekipevajo od mesnin, pa njih čar dostikrat izvira iz Damjanove, v okoliških štalah posejane čredice pujsov in iz dveh sušilnic, v katerih pripravlja za nastop svoje izvenserijske atrakcije, pršut, panceto in salamo.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?