Gostilna David, Kaštel
Pri potencialni obrvi
davidov žar
foto: Pastirica
Prečkajte mejo na Dragonji, zavijte proti Bujam in proti Kaštelu, David pa je druga gostilna na desni strani. David ima zakurjeno pod ognjiščem od enajstih dopoldne do desetih zvečer, ob četrtkih pa devlje biftke v paco. Telefon: 00385 52 777280.
Specialitete:
jota in mineštre, rezanci, njoki ali fuži z golažem, divjimi šparglji, jurčki ali tartufi, izjemni biftki.
Vina:
odprta malvazija in refošk ter nekaj lokalnih buteljk. Biska, grappa in borovničevec.
Pri Davidu smo pohiteli za okoli 8.500 SIT na osebo.
Ko so nas pred časom, nežno in s stilom, pomolzli pri Žiganteju, je konec obeda padel tudi zelo umesten predlog: zakaj bi se pojali preko cele Istre in tvegali neljuba presenečenja, ko pa se lahko zapeljemo k Davidu, le pet pedi od državne meje, zmažemo tiste tartufe in imeniten biftek, pa nas ne bo nikdo cepil z astronomskimi cenami? In res. David, kamor okoličani, pa tudi počitnikovalci in italijanski gastroturisti zahajajo že desetletja, leži le streljaj s samostrelom od meje, po potrdilu na zidu sodeč nudi iste, Žigantejeve tartufe, na osrednjem odprtem ognjišču med kamnitimi zidovi prijetno urejene oštarije pa se redno obračajo dvonastropni biftki, florentinci in istrske klobasice, ne da bi gostje rjuli zaradi računa.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?